Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

2 μέρες με το National Geographic

2 μέρες με το National Geographic

O Bogdan Croitoru είναι φωτογράφος για το National Geographic και το National Geographic Traveler Romania, αλλά έχει συνεργαστεί  και με το National Geographic Holland, National Geographic U.S.A, το Spiegel και το Guardian ως Freelancer.
στην Αλυκή
O Catalin Gruia είναι ο αρχισυντάκτης του National Geographic Traveler Romania, βετεράνος δημοσιογράφος, συγγραφέας 9 βιβλίων. Ανέλαβαν να κάνουν για το National Geographic Traveler-Romania, ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στα Δωδεκάνησα (περίπου 12 με 15 σελίδες) και ο Οργανισμός Τουρισμού της Ρουμανίας όρισε τρεις προορισμούς  σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ, τη Ρόδο, την Κω και τη Λέρο.
ο αρχισυντάκτης Catalin Gruia επί τω έργω στην καντίνα του Σέμη στο Kavo Paradiso
Μετά την πρώτη τους στάση στη Ρόδο, σειρά είχε η Κως όπου και έφτασαν την Παρασκευή που μας πέρασε. Φιλοξενήθηκαν από την Κωνσταντίνα Σβύνου στο ξενοδοχείο Triton. Είχα τη χαρά να τους συναντήσω με το που έφτασαν στο λιμάνι και να περάσω μαζί τους δύο ολόκληρες μέρες, Μου ζήτησαν να τους πάω σε μέρη ιδιαίτερα, ανεξερεύνητα ίσως, ή μοναδικά, μέρη που μπορεί να είναι όμορφα αλλά δεν υπάρχουν απαραίτητα σε οδηγούς τουριστικούς. Πήγαμε στην Κέφαλο, στην Πλάκα, στον Άγιο Στέφανο και το Καστρί, στο Λιμνιώνα και το Kavo Paradiso, στα Θερμά και την Αλυκή. 
στο Kavo Paradiso
εξερευνώντας το Kavo Paradiso με υποβρύχια κάμερα
εξερευνώντας το Kavo Paradiso
Έφυγαν για τη Λέρο ενθουσιασμένοι με την Κω, αφού πρώτα υποσχέθηκαν πως θα γυρίσουν πίσω σύντομα. Η δική μου εμπειρία ήταν μοναδική καθώς μοιράστηκα την αγάπη μου για την Κω με ανθρώπους που γυρνούν όλο τον κόσμο ψάχνοντας να εντοπίσουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα σε τοπία και ανθρώπους.. Είδα πόσο απλοί και καταδεκτικοί είναι οι πραγματικά ταλαντούχοι άνθρωποι και με πόση αγάπη μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες.
Το τεύχος θα κυκλοφορήσει στη Ρουμανία στα τέλη Αυγούστου.
στο Kavo Paradiso
o Bogdan Croitoru με φακό Zenith 70 ετών
ο Bogdan Croitoru φροντίζει ένα τραυματισμένο κοράκι στην Αλυκή
το Traveler του National Geographic Romania με αφιέρωμα στην Ελλάδα
National Geographic Romania
National Geographic Traveler Romania


το τελευταίο βιβλίο του Catalin Gruia
Για να δείτε το αφιέρωμα που έγινε στην Κω από την ομάδα του National Geographic Traveler Romania, πατήστε εδώ: «Στο σπίτι, στα Δωδεκάνησα», το αφιέρωμα του Traveler -National Geographic Romania, στην Κω, τη Ρόδο και τη Λέρο
Σύνδεσμος για την ιστοσελίδα του Bogdan Croitoru: http://www.bogdancroitoru.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου