Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΠΗΓΗ ΚΗΠΙΑ, ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ

ΠΗΓΗ ΚΗΠΙΑ, ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ
Η πηγή Κηπιά στην ομώνυμη πεδινή τοποθεσία βρίσκεται νότια της τοποθεσίας Χαρδάμου. Προφανώς υποδεικνύει τόπο με κηπάρια ή κηπιά (κηπκιά) όπως λέγονται στην Αντιμάχεια.
Στην προσπάθειά μας να εντοπίσουμε όσο περισσότερες πηγές μπορούμε στην Αντιμάχεια, μας οδήγησε στην πηγή Κηπιά ο Κυριάκος Παππούλης, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας την ίδια ανησυχία να μπορέσουν να καταγραφούν  φωτογραφικά οι πηγές της Αντιμάχειας όσο ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν τη θέση τους κι όσο υπάρχουν ακόμη και οι ίδιες οι πηγές.
Ακριβώς δίπλα στην βρύση υπάρχει τοξωτή-τριγωνική εσοχή με σκαλισμένα τα εξής:Κυνηγετικός Σύλλογος Κω "ο Κένταυρος" 1963
Κώστας Χαζικιριάκος (Χατζηκυριάκος?), Αντώνιος Τσεζμεζής, Παναγιώτης ? και πολλά άλλα αρχικά, μάλλον, ονομάτων, πιθανώς μελών του κυνηγετικού συλλόγου.
Το εντυπωσιακότερο όλων ήταν ένα καβουράκι του γλυκού νερού που πρώτη φορά συναντήσαμε σε πηγή και τράβηξε τα βλέμματα αλλά και τα φλας όλων μας.
Αναρτήσεις για άλλες πηγές στην Αντιμάχεια: Πηγή Χαρδάμου, Πηγή Κυμμάρι, Πηγή Χατζόγλου, Πηγή Πωριά, Πηγή Λατσία, Πηγή του Φώτη
Πηγή: Τοπωνύμια της Νήσου Κω, Νικολάου Ζάρακα (Κωακά-Τόμοι Α' & Β' σ. 125)
Κείμενο, Φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου