Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ-ΔΙΙΚ (ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ)

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ-ΔΙΙΚ (ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ)
Το Ιατρείο του Ιπποκράτη στεγάζεται σε αίθουσα του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος και εξοπλίστηκε κατά τα πρότυπα και τις περιγραφές του Κώου γιατρού της αρχαιότητας με τα έπιπλα και τα ιατρικά εργαλεία που κατασκεύασαν Κώοι τεχνίτες.
Η διαμόρφωση του ιατρείου του Ιπποκράτη κόστισε 13.000 ευρώ, ήταν προσφορά των LIONS στο ΔΙΙΚ το οποίο παραδόθηκε το Μάρτιο του 2014 με σκοπό να λειτουργήσει εκθετήριο και κυλικείο προκειμένου να αυξήσει
την επισκεψιμότητα του ΔΙΙΚ. 
Ο γνωστός συμπατριώτης μας, ιατρός κ. Χαράλαμπος Κιάρης, έδειξε την ιδιαίτερη ευαισθησία του στην Ιπποκρατική Ιδέα και ιδιαίτερα στο Ιπποκράτειο Ιδρυμα. Έχοντας μελετήσει πολλά χρόνια δεκάδες περί τον Ιπποκράτη πηγές, κατέληξε σε μια σειρά συμπερασμάτων, που έχουν σχέση με τα εργαλεία, τα σύνεργα, τα βοηθήματα, τα «έπιπλα» και τις πρακτικές που εφάρμοζε στο ιατρείο του, οπότε και συνέγραψε ειδική μελέτη για το ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, το οποίο στη συνέχεια είδε να …«ζωντανεύει» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ΔΙΙΚ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη δημιουργία αυτού του «Ιατρείου» ο κ. Κιάρης –συμβουλεύτηκε ειδικούς επιστήμονες, κυρίως αρχαιολόγους, για την όσο γίνεται αυθεντικότερη συγκρότησή του στα εργαλεία, τα σύνεργα και τα άλλα αντικείμενα αλλά και συνεργάστηκε με τον Α. Καρδούλια, για να κατασκευάσει αντίγραφα των εργαλείων και με φίλους ξυλουργούς για τα διάφορα άλλα αντικείμενα, –έπιπλα, κλπ όπως ήταν στην αρχαιότητα.
Χαρακτηριστικά εργαλεία, αντικείμενα, έπιπλα: Συνειλιγμένον Σκληρόν (Υπομόχλια), Το βάθρο του Ιπποκράτη, Ύπερον, Άμβη (Υπομόχλιο και Νάρθηκας), Ανάκλιντρο, Σκάμνος, Τράπεζα, Δίφρος, κ.ά πολλά!

Πηγή : Μελέτη για το ιατρείο του Ιπποκράτη | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/231288/meleth-gia-to-iatreio-toy-ippokrath#ixzz3jXIzTweJ
ΔΗΡΑΣ:ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ LIONS ΣΤΟ Δ.Ι.Ι.Κ

Παράδοση του Ιατρείου του Ιπποκράτη (τελετή «ανοίγματος» του ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, η πραγματοποίηση του οποίου έγινε με χορηγία της Λέσχης LIONS Κω)
Περισσότερες πληροφορίες για επισκέψεις στο τηλέφωνο +30 2242 022131
φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου