Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΕΒΑΣΤΙΆΝΟΥ ΜΑΪΛΛΗ-"Όταν η καρδιά γαληνεύει, ο ήλιος ανατέλλει..."

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΕΒΑΣΤΙΆΝΟΥ ΜΑΪΛΛΗ- "Όταν η καρδιά γαληνεύει, ο ήλιος ανατέλλει..."
Στον υπέροχο χώρο «Art Zone» της Μίλκας Στογιάνοβιτς στην Κολοκοτρώνη 32, φιλοξενείται η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σεβαστιάνου Μαΐλλη.

Η έκθεση περιλαμβάνει 81 έργα του νέου καλλιτέχνη με θέμα «Brush and ink exhibition» (Πινέλο και μελάνι) -Όταν η καρδιά γαληνεύει, ο ήλιος ανατέλλει...
Και η αλήθεια είναι ότι γαληνεύει η καρδιά με τα απαλά, παλ χρώματα που επιλέγει ο καλλιτέχνης να χρησιμοποιήσει, με έμφαση στη φύση και στα ζώα και έμπνευση από την κινέζικη τέχνη. Απλά και τα υλικά του, πινέλο, μαύρο μελάνι,χρώμα νερομπογιάς (τέμπερα) και χαρτί (ακουαρέλα ή ριζόχαρτο) με μικρή χαρακτηριστική λεπτομέρεια τις στάμπες-σφραγίδες που χαράζει ο ίδιος με κινέζικα σύμβολα που κάποια σχετική με το θέμα ή το νόημα του πίνακα  ερμηνεία φέρουν.
Όπως αναφέρει και ο ίδιος:  «Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, εξάλλου δεν θεωρείται παραδοσιακό το ύφος. Απλά είναι τα υλικά, και η αυθόρμητη προσέγγιση για την διαδικασία ολοκλήρωσης κάθε έργου.
Η έμπνευση ξεκινάει από τη φύση, καθώς τα περισσότερα έργα τα σχεδίασα σε παραλίες της Κω. Η φύση έχει την δυνατότητα να εναρμονίζει τον άνθρωπο με τους φυσικούς του κύκλους, και έτσι να αντλεί δύναμη για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Αυτός ο τρόπος προσέγγισης μου προσφέρει δυνατότητες για αυτογνωσία και αυτοβελτίωση, όσον αφορά στην εσωτερική μου κατάσταση, καθώς ανακαλύπτω πτυχές της ζωής που δεν είχα την ευχέρεια να αναγνωρίσω στο παρελθόν.
Η εσωτερική κατάσταση αντικατοπτρίζεται στο κάθε έργο, που τις περισσότερες φορές είναι πρόκληση για τον καλλιτέχνη, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει το νόημα και το μήνυμα της τελικής εικόνας για τον ίδιο.
 Κάθε έργο έτσι είναι μια ευκαιρία και πρόκληση, που ο καλλιτέχνης μπορεί να εκμεταλλευτεί, ώστε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, και να ξεπερνάει τους περιορισμούς που ο ίδιος θέτει στον εαυτό του. 
Συνεπώς, η δημιουργία είναι εξ ορισμού μια μορφή έκφρασης και απελευθέρωσης, πρώτιστα για τον καλλιτέχνη. Σε δεύτερη φάση, ο αποδέκτης του έργου μπορεί να εμπνευστεί από ένα έργο αναλογιζόμενος παραδείγματα από τη ζωή του, ανάλογα με το μήνυμα της εικόνας που ο ίδιος αναγνωρίζει, με οδηγό την εσωτερική του αίσθηση».
Υπέροχη οικοδέσποινα και η Μίλκα, έστησε μια έκθεση ζωγραφικής στο μικρό αλλά καλαίσθητο μαγαζί της που αξίζει να πάνε όλοι.
Προσωπικά, σαν Σοφία Καραγιάννη έχω, επίσης, να προσθέσω ότι ο Αντώνης Μαΐλλης από ψηλά θα είναι υπερήφανος για το ταλέντο και το μεράκι του γιου του.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου με πλήθος κόσμου και η έκθεση θα συνεχιστεί ως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 π.μ-13:00 μ.μ και 17:00-21:00 μ.μ.
φωτογραφίες: Sophia Karagianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου